Bel ons vandaag! 053 43 30 01

Veel Gestelde Vragen

Omdat een bouwcoördinator een relatief nieuwe term is in de bouwsector hebben wij voor u enkele van de veelgestelde vragen beantwoord


Waarom bouwen met een bouwcoördinator?

Iedereen kent wel iemand met een horror verhaal over het bouwen van een nieuwe woning:
Aannemers die te laat starten of niet komen, de planning die in het honderd loopt, financiële planning die totaal niet klopt, de architect die niets van zich laat horen, niet of onvolledig uitgevoerde werken, etc…
Deze problemen zijn meestal een samenloop van omstandigheden waar een bouwheer het gevoel heeft weinig vat op te hebben door weinig ervaring, kennis en/of tijd om het bouwproject van start tot einde op te volgen.

Een bouwcoördinator is technisch op de hoogte en kan bij zijn werfbezoeken perfect inspelen op de stand van zaken, hij heeft ook alle contacten met de leveranciers en uitvoerders waardoor hij steeds op de hoogte is van wat er te gebeuren staat.
Een bouwcoördinator treedt ook op in plaats van de bouwheer bij vergaderingen en werfbezoeken, zo kan de bouwheer gerust zijn dat zijn woning op een correcte mannier wordt gebouwd en afgewerkt zoals besproken.
Planning is dan ook een zeer belangrijk punt, hier maken wij een hoge proiriteit van om een strakke planning na te leven zo dat uw geplande verhuis dan ook op tijd kan doorgaan.

Wordt het hele bouwproces dan niet duurder?

Daar wij in onze jarenlange ervaring goede contacten hebben opgebouwd met architecten en aannemers kunnen wij u garanderen dat met een bouwcoördinator bouwen zelfs goedkoper is dan via de traditionele weg of via een sleutel op de deur firma.
Dankzij een bouwcoördinator worden er ook steeds goede prijzen bekomen die de totaalprijs enkel doen dalen. Een goede prijs/kwaliteits verhouding wordt zo steeds nagestreefd.

Wat doet een bouwcoördinator?

Een bouwcoördinator staat in voor het hele ontwerp en een correcte prijsbepaling van uw totale woning, niet enkel ruwbouw of winddicht, de totaal afgewerkte woning – verhuisklaar! Ook alle technische ondersteuning in de voorbereiding en tijdens de realisatie hoort tot het takenpakket.
Een bouwcoördinator is ook uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen. Wij zijn op de hoogte van de bouwwetgeving, hebben een uitgebreide materialenkennis, kennen de EPB wetgeving, etc..
Een bouwcoördinator zorgt voor een vlekkeloze uitvoering en pakt ook alle problemen meteen aan zonder dat u, als bouwheer, hier hinder van ondervindt.
Wij staan u als coördinator ook bij bij het nemen van al uw keuzes aangaande uw woning, keuze van de keuken, vloeren, badkamer, etc… Op deze manier is uw coördinator ook op de hoogte van de gemaakte keuzes en bestellingen om zo een goede opvolging te kunnen garanderen.

Als ik met een bouwcoördinator werk heb ik dan nog de vrijheid om zelf beslissingen te nemen?

Het is net de bedoeling van de bouwcoördinator om u zo veel mogelijk vrijheid te geven in uw bouwproces, niet te vergeten dat het steeds UW huis is!
Natuurlijk wel steeds met uw budget, planning en de technische mogelijkheden in het achterhoofd. Wij vinden het dan ook zeer belangrijk om u zo goed mogelijk te informeren of wat wel en niet kan. Het is zeker niet de bedoeling, volgens ons, om u zomaar te vertellen dat alles mogelijk is met uw budget als wij dan zeker weten dat u later de rekening zal krijgen. Zo worden van bij de start vele problemen uitgesloten.

Heb ik de vrijheid om zelf een architect te kiezen om mijn woning te ontwerpen?

Dat hebt u zeker, in dat geval zal de bouwcoördinator contact op nemen met uw architect om een vlotte samenwerking uit te werken.

Kan een bouwcoördinator mij helpen om de juiste leveranciers te zoeken?

Door de jarenlage ervaring in de woningbouw kunnen wij u helpen om voor alle materialen de juiste leverancier te bezorgen met een juiste prijs/kwaliteits verhouding.
Wij beschikken natuurlijk over een zeer uitgebreide lijst van aannemers en leveranciers waar wij op regelmatige basis mee samenwerken, u bent natuurlijk ook vrij om zelf voorstellen te doen.

Kan een bouwcoördinator met elk bouwsysteem werken?

Van uit onze technische achtergrond hebben we de nodige kennis om u bij te staan in uw keuze van bouwsysteem. Zo bekijken we samen de verschillende opties en wordt er afgewogen welke er het beste is om uw droomwoning te realiseren.

Vindt u hier uw antwoord niet?

U kan uw vragen hier geheel vrijblijvend stellen: invest@assuban.be

Aangesloten bij

Batibouw+

=Bouwunie

© 2024 Assuban Invest, All Rights Reserved. Back to top ↑